Waterliniepad

Het Waterliniepad is één van de themapaden van Stichting Wandelplatform-LAW. De route voert onder meer langs 5 vestingen, zo'n 50 forten en batterijen, inundatiesluizen en andere overblijfselen van deze 19e-eeuwse verdedigingslinie.

Waterliniepad Het Waterliniepad is een 160 kilometer lange wandelroute die de gehele Nieuwe Hollandse Waterlinie volgt, van Muiden aan de voormalige Zuiderzee via de Vechtstreek en Utrecht tot aan Werkendam aan de Biesbosch.

Qua landschap valt er veel te genieten onderweg. Onder meer het Naardermeer, de Vecht, Amelisweerd, de Lek, de Linge en de plaatsen Gorinchem en Woudrichem zijn in de route opgenomen.

 In de bijbehorende routegids wordt de route in twee richtingen beschreven en op gedetailleerde topografische kaarten afgebeeld. Verder bevat de gids veel praktische informatie en achtergrondinformatie over historie, streek en landschap.

De prijs van de gids is € 12,90 (ISBN 90-71068-61-7). De gids is verkrijgbaar bij de (gespecialiseerde) boekhandel, VVV- en ANWB-kantoren of te bestellen via www.wandelnet.nl

Vlieg over Waterlinie met de Waterlinie-Viewer

Beleef het mee! Ga naar de activiteitenkalender

Vlieg over Waterlinie met de Waterlinie-Viewer

Knop E-Nieuwsbrief