Geen beschrijving

Liniemeubilair

Welkom bij het digitale handboek meubilair Nieuwe Hollandse Waterlinie!

Het Liniemeubilair is speciaal ontworpen voor iedereen die actief is in het gebied van de hele Nieuwe Hollandse Waterlinie. De collectie bestaat uit meubilair voor in en om de forten, voor buiten in het inundatiegebied, de schootsvelden en routes, ofwel voor alle gebruikers, beheerders en ondernemers langs de linie.

Hier kunt u alle meubels uitgebreid bekijken en u kunt de technische tekeningen van elk ontwerp downloaden als pdf.  Het meubilair is eigentijds en praktisch toe te passen. Het geheel is gebaseerd op historische gegevens. De oorspronkelijke forten en werken kenmerken zich door hun sobere, utilitaire en terughoudende vormgeving: het meubilair houdt zich aan dezelfde regels. De oorspronkelijke ontwerpen zijn met de nieuwste technieken en materialen omgevormd tot gebruiksvriendelijke, comfortabele meubels en daarmee aangepast aan het verblijf en gebruik van de hedendaagse recreant of ondernemer.

De meubels zijn te bestellen bij de reeds aangesloten producenten. Dit netwerk bestaat uit lokale meubelmakers, sociale werkplaatsen en gerenommeerde bedrijven, die allen staan voor een duurzame en lokale productie. Zo wordt bijvoorbeeld al het eiken liniemeubilair geproduceerd uit duurzaam inlands eiken. U vindt de producenten en prijslijst op de pagina: producenten.

Linie meubilair

LINIEMEUBILAIR

Stevig, onderhoudsvrij meubilair voor permanente plaatsing.

Meer informatie

Fort meubilair

FORTMEUBILAIR

Licht, verplaatsbaar en handzaam meubilair, voor binnen en buiten.

Meer informatie

Landschaps Elementen

LANDSCHAPS ELEMENTEN

Overig meubilair, zoals hekken, trappen en infopanelen.

Meer informatie

Producentenlijst

PRODUCENTEN

Prijsopgaven, bestellen en specifieke wensen.

Meer informatie


Geen beschrijving